Nikaragua Cumhuriyeti ile olağan video konferans

Nikaragua Cumhuriyeti ile olağan video konferans
9 March 2022 268

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda, ortak Abhaz-Nikaragua eğitim, kültür, spor ve gençlik politikası alanında kurumlararası işbirliği çalışma grubu çerçevesinde Nikaragua Cumhuriyeti ile olağan video konferans düzenledi.

Abhazya tarafından konferansa Dışişleri Bakan Yardımcısı Odyssey Bigvava, Abhazya Cumhuriyeti Nikaragua Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Inar Ladaria, Kültür Bakanı Vekili Dinara Smyr, Eğitim ve Dil Politikası Bakan Yardımcısı Ada Kvarchelia, Gençlik ve Spor Devlet Komitesi Başkan YardımcısıMadina Vouba, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika, Asya ve APR Bölümü Başkanı Madina Zukhba, Dışişleri Bakanlığı Kültürel İlişkiler Koordinatörü Saria Dzhopua katıldı.

Görüşmeye Nikaragua tarafından Cumhurbaşkanlığı İdaresi Yatırım, Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Danışmanı Laureano Ortega Murillo, Dışişleri Bakan Yardımcısı Arlette Marenco Mesa, Nikaragua Kültür Enstitüsü (INC) Genel Müdürü Luis Morales, Cumhurbaşkanı Eğitim Danışmanı Salvador Vanegas, Ruben Dario Ulusal Tiyatrosu Genel Müdürü Ramón Rodríguez, Sandinista Gençlik Koordinatörü Milton Ruiz, Leonel Rugama Kültür Hareketi Başkanı Oscar Perez.

Konferans sırasında, geçen yıl Kasım ayında taraflarca onaylanan 2022 için ortak faaliyetler programı doğrultusunda bakanlıklar arasındaki mevcut işbirliği, görüşüldü.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Odyssey Bigvava, karşılama konuşmasında Abhaz-Nikaragua ilişkilerinin özel önemini vurguladı ve ayrıca iki devlet arasındaki yıllardır süren işbirliğinin boyunca karşılıklı güven ve saygıya dayalı güçlü dostluk bağlarının oluştuğuna dikkat çekti.

Odyssey Bigvava, Abhaz-Nikaragua siyasi diyaloğunun ve ikili yasal çerçevenin genişlemesinin kesin gelişmenin olduğunu ve devletler arası iletişimin gündeminin yeni projeler ve faaliyet alanlarıyla doyurulduğunu vurguladı. Nikaragua'daki Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin kurulması da bu çalışmaların önemli faktördür.

Video konferans sırasında, 2022 Programı çerçevesinde planlanan ortak faaliyetlerin uygulanmasının, Abhazya ve Nikaragua halkların menfaatları doğrultusunda ikili işbirliğinin istikrarlı ve uzun vadeli bir temelde daha da gelişmesine ve derinleşmesine katkıda bulunacağı ifade edildi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: