Abhazya Cumhuriyeti ile Nikaragua Cumhuriyeti arasında anlaşma imzalama töreni gerçekleşti

Abhazya Cumhuriyeti ile Nikaragua Cumhuriyeti arasında anlaşma imzalama töreni gerçekleşti
11 December 2020 465

10 Aralık'ta Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nde Abhazya Cumhuriyeti ile Nikaragua Cumhuriyeti arasında kültür, tarım, eğitim ve spor alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalama töreni düzenlendi.

Anlaşmalar, Abhazya Cumhuriyeti'nin Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ve Nikaragua Cumhuriyeti (eşzamanlı olarak) Olağanüstü Büyükelçisi ve Tam Yetkili Temsilcisi Zaur Gvadzhava ve Nikaragua Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Yaoska Calderon tarafından imzalandı.

Abhazya Cumhuriyeti'nin Venezuela Cumhuriyeti Büyükelçisi Zaur Gvadzhava, bu anlaşmaların imzalanmasının Abhazya ve Nikaragua için çok önemli bir olay olduğunu ve her iki ülkenin de bu anlaşmalardaki yükümlülüklerini yeterince yerine getireceğini kaydetti. Ayrıca Abhazya halkının arkadaşlarını asla unutmadıklarını ve Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanımak için Nikaragua liderliği tarafından Cumhurbaşkanı Daniel Ortega'nın şahsında alınan tarihi kararı her zaman minnetle takdir edeceklerini vurguladı.

Nikaragua Cumhuriyeti Hükümeti adına Nikaragua Cumhuriyeti Büyükelçisi Yaoska Calderon, Abhazya Cumhuriyeti Hükümetine iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme çabalarından ötürü şükranlarını ifade etti ve bu anlaşmaların imzalanmasının daha yüksek düzeyde bir karşılıklı anlayış oluşumuna yönelik başka bir adım olacağını umduğunu ifade etti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: