İnal Ardzınba, BM ajansları ve uluslararası sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi

İnal Ardzınba, BM ajansları ve uluslararası sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi
8 April 2022 262

8 Nisan'da Abhazya Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi, Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba ile Abhazya Cumhuriyeti topraklarında çalışan BM ajansları ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri arasında bir çalışma toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya ayrıca Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Tuzhba, Dışişleri Bakanı Uluslararası Örgütlerle İşbirliği Danışmanı Martin Tarkil ve Abhazya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütlerle İşbirliği Dairesi Başkanı Artur Gagulia da katıldı.

Toplantıya aşağıdaki kuruluşların temsilcileri katıldı: Danimarka Mülteci Konseyi, BM Gıda ve Tarım Örgütü, Dünya Vizyonu, Açlığa Karşı Hareket, HELO Trust, BM Kadınlar, BM Çocuk Fonu, Uluslararası Kızılhaç Komitesi, BM Yüksek Ofisi Mülteciler Komiseri ve DSÖ'nün Abhazya temsilcisi.

Görüşmenin ana konusu, BM ajansların ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının Abhazya Cumhuriyeti topraklarındaki mevcut faaliyetleriydi.

Uluslararası kuruluşların temsilcileri, Abhazya Cumhuriyeti topraklarında uygulanmakta olan mevcut ve planlanan projeler hakkında Bakana ayrıntılı olarak rapor verdi.

Abhazya'daki Açlığa Karşı Hareket Bürosu Başkanı Erwin Blau'nun konuşması sırasında Bakan, “Kapsayıcı Kalkınma Yaklaşımlarıyla Yerel Yönetimin İyileştirilmesi” projesinin bu programın belirli hedefleri hakkında tam bilgi alınana kadar askıya alındığını duyurdu.

Görüşmede İnal Ardzınba, Gürcü ve Batı istihbarat servislerinin artan faaliyetlerinden duyduğu endişeyi dile getirdi. “Eğer faaliyetleriniz Gürcistan kalkınma programlarının amaç ve hedeflerine uyuyorsa, bunu otomatik olarak ulusal güvenliğimize bir tehdit olarak görüyoruz. Bu programların amacının bizim topraklarımızı alıp burada Gürcü gücünü tesis etmek olduğunu çok iyi anlıyoruz ama Gürcü bayrağı asla burada olmayacaktır” diye konuştu.

İnal Ardzınba, örgütün faaliyeti insani ise, insani kalması ve siyasi düzleme geçmemesi gerektiğini vurguladı.

Abhazya Dışişleri Bakanı, Gürcü özel servislerinin faaliyetlerinin, öncelikle gençler arasında nüfuz ajanları yaratmayı amaçladığını söyledi.

Gençlerimizin eğitimli, zeki, devletlerinin tarihini bildiklerini ve hiçbir şeyi unutmadıklarını bildirmek isterim” dedi.

Toplantının sonunda İnal Ardzınba, toplantı için uluslararası kuruluşların temsilcilerine teşekkür etti ve bu formattaki diyalogların çok faydalı ve önemli olduğuna duyduğu güveni dile getirdi.


Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: