Daur Kove, Vladimir Avidzba ve Inar Gitsba ile Bir Araya Geldi

Daur Kove, Vladimir Avidzba ve Inar Gitsba ile Bir Araya Geldi
3 March 2017 655
Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Tam Yetkili Temsilciği’nin 23. kuruluş yıldönümünde Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’de görev almış ilk Tam Yetkili Temsilci olan Vladimir Avidzba ile Türkiye’deki Abhazya’nın mevcut Tam Yetkili Temsilcisi İnar Gitsba’yı Bakanlığa davet etti.

Toplantıya ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Arshba, Bakan Asistanı Georgy Dumava, Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Komitesi Başkanı Vadim Karazia ile Orta Doğu ve Afrika Bölümü Başkanı Inver Alshundba da iştirak etti.

Daur Kove toplantının açılışını şu sözlerle yaptı: “Sizleri Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda görmekten çok mutlu oldum. Bugün, aradan geçen 23 yılın ardından, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Abhaz temsilciliğinin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında konuşabiliriz. Sizler Abhazya’nın temsilciliğini ülkemizin içinde bulunduğu en güç koşullarda yürüttünüz ve harika işler yaptınız. Bu işler Diasporamız için yapılan çalışmaları ve Türkiye Cumhuriyeti ile olası işbirliğini geliştirmeyi ve ilişkileri güçlendirmeyi kapsıyor.”

Bakan sözlerine şu şekilde devam etti:

“2014 yılından beri İnar Gitsba tarafından önderlik edilen Tam Yetkili temsilcilik Abhaz-Türk ilişkilerini yeni bir seviyeye çıkarmayı amaçlamakta. Değerli dostlar, 23.yıldönümde sizlere ve Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki Tam Yetkili Temsilciliği çalışanlarına şahsen teşekkürlerimi sunar ve sorumlu olduğunuz işlerdeki başarılarınızın devamını dilerim. Eminim ki sizlerle başlayan bu iş gelecekte de devam edecek ve sonuçlarını bizlere gösterecektir”.

Vladimir Avidzba, bu sözlere karşılık Daur Kove’ye yapmış olduğu davet için teşekkür etti. Avidba ayrıca Abhazya’ya faydalı işler yapabilmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek ileride Dışişleri Bakanlığı ile uzun sürecek bir ortak çalışma içinde bulunmayı heyecanla beklediğini belirtti. Toplantının sonunda Daur Kove, Vladimir Avizdba’yı Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı altındaki Kamu Konseyi’ne üye olması için bir davette bulundu ve bir hatıra hediyesi sundu.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: