Aslan Bzhania, Nikaragua Cumhuriyeti'nde Abhazya Cumhuriyeti'nin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi hakkında Kararnameyi imzaladı

Aslan Bzhania, Nikaragua Cumhuriyeti'nde Abhazya Cumhuriyeti'nin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi hakkında Kararnameyi imzaladı
20 December 2021 206

Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhania'nın 17 Aralık 2021 tarihli kararı ile Inar Ladaria, Abhazya Cumhuriyeti'nin Nikaragua Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak atandı.

“Abhazya Cumhuriyeti Anayasası'nın 53. maddesinin 8. paragrafı uyarınca, Ladaria Inar Igorevich'i, Abhazya Cumhuriyeti'nin Nikaragua Cumhuriyeti'ne Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak atandı, ”- Devlet Başkanı Kararnamesinde yazılıyor.

Abhazya Cumhuriyeti'nin Nikaragua Cumhuriyeti Büyükelçiliği, 2 Kasım 2021 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhania'nın Kararnamesi ile kurulmuştur.

3 Eylül 2008'de Nikaragua, Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdı ve bir yıl sonra ülkeler arasında diplomatik ilişkiler kuruldu.


Ladaria Inar Igorevich

10 Kasım 1989'da Gudauta şehrinde doğdu.

2007'de Sohum ortaokulu №1'den gümüş madalya ile mezun oldu.

2012 yılında Belarus Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nden mezun oldu.

2014 yılında Rusya Federasyonu Başkanı altında RANEPA'da yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2018 yılında Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Akademisi'nde "İş İngilizcesi" programı kapsamında ileri eğitim kurslarında eğitimini tamamladı.

2014'ten günümüze Abhazya Dışişleri Bakanlığı merkez ofisinin bir çalışanıdır, bilgi departmanında asistan olarak çalıştı ve 2015'ten beri Latin Amerika, Asya ve APR Departmanında kıdemli asistan olarak çalıştı. 

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Genç Diplomatlar Konseyi'nin Başkan Yardımcısıdır.
2017 yılında Soçi'de düzenlenen Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nde (WFYS) Abhazya Cumhuriyeti heyetine başkanlık etti.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı diploması ile ödüllendirildi.

Soçi'de 2017 XIX Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nin hazırlanmasına ve düzenlenmesine katkılarından dolayı Rusya Federasyonu Başkanı tarafından bir hatıra madalyası ve onur belgesi ile ödüllendirildi.


Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: