Abhazya Dışişleri Bakanlığı başkanı meslektaşlarını Diplomatik Günü'nde tebrik etti

Abhazya Dışişleri Bakanlığı başkanı meslektaşlarını Diplomatik Günü'nde tebrik etti
17 May 2021 253

Sayın meslektaşlarım!

Bugün Diplomatik Gününü kutluyoruz. Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluşunun 28. yıldönümünde Abhazya Cumhuriyeti diplomatik servisinin gazileri, Dışişleri Bakanlığı personelini, Büyükelçilik ve yabancı kuruluşların çalışanlarını içtenlikle kutluyorum.

Ülkenin dış politika departmanının kuruluş tarihi, vazgeçilemez barış ve özgürlük haklarını ellerinde silahlarla savunmak zorunda kalan tüm Abhazya halkı için ayrılmaz bir şekilde dramatik bir zamanla bağlantılıdır. 17 Mayıs 1993 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Yüksek Konseyi Başkanlığı tarafından Ana Dış Politika Dairesi'nin kurulmasına ilişkin bir kararın kabulü, bağımsız bir egemen devlet kurma yolunda atılan en önemli adımlardan biriydi.

Abhaz diplomatlar, seleflerinin en iyi geleneklerine dayanarak Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarını korumak, geniş bir uluslararası tanınırlık elde etmek için çalışmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu ile stratejik devletler arası ilişkilerin geliştirilmesine özel önem veriyor, Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan diğer ülkelerle etkileşim de aktif olarak gelişmektedir. Cumhuriyetin olumlu uluslararası imajının güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz.

Diplomasi özel bir meslektir. Dış politika kursunun uygulanması, tüm ekibin iyi koordine edilmiş çalışması olmadan imkansızdır. Bugün, Dışişleri Bakanlığı deneyimi ve gençliği birleştiriyor, ekip yüksek nitelikli uzmanlarla faaliyetini sürdürmektedir. Bilgilerini genç nesile aktarıp ve aktarmaya devam eden diplomatik hizmet gazilerinin özel rolünü ayrıca söylemek istiyorum. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının halkımızın yararı için tam bir özveri ile çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum.

Bu önemli günde sevgili meslektaşlarım, lütfen sağlık, yeni başarılar ve refah dileklerimi kabul edin.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: