Abhazya Dışişleri Bakanlığının Abhazya vatandaşları tarafından Rus vatandaşlığının basitleştirilmesini içeren imzalanacak Anlaşma hakkında açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığının Abhazya vatandaşları tarafından Rus vatandaşlığının basitleştirilmesini içeren imzalanacak Anlaşma hakkında açıklaması
17 March 2022 177

Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında çifte vatandaşlık konularının çözümüne ilişkin anlaşma imzalanmaya hazırlanmaktadır.

Taslak Anlaşma, Rusya Federasyonunun Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarına Rusya Federasyonu vatandaşlığına basitleştirilmiş bir şekilde başvurma hakkı verdiğini varsaymaktadır. Rusya Federasyonu vatandaşlığına kabul koşulları Rusya Federasyonu Başkanı tarafından belirlenecektir.

Basitleştirilmiş prosedür tek taraflı olarak çalışacaktır – Taslak Anlaşma, Abhaz vatandaşlığı elde etmek için basitleştirilmiş prosedür sağlamaz ve Abhaz vatandaşlığını hem basitleştirilmiş şekilde hem de genel şekilde edinme gerekçelerini ve prosedürünü değiştirmez.

Taslak Anlaşma, her iki Tarafın vatandaşı olan kişilerin zorunlu askerlik çağrısı sırasında kalıcı olarak ikamet ettikleri ülkede (Tarafında) askerlik yapmalarını sağlayan hüküm içermektedir. Her iki Tarafın vatandaşı olan ve bunlardan birinde zorunlu askerlik hizmetini tamamlayan kişiler, diğer Tarafta askerlik hizmetinden muaf tutulacaktır.

Taslak, her iki Tarafın vatandaşlığına sahip kişilerin daimi olarak ikamet ettikleri ülkenin mevzuatına uygun olarak sosyal güvenlik, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlandığını belirtmektedir.

Taslak Anlaşma, Taraflardan yalnızca birinin diplomatik ilişkileri sürdürdüğü veya Taraflardan yalnızca birinin diplomatik misyonlarının veya konsolosluklarının bulunduğu ülkelerde, bu kişilerin söz konusu Tarafın tam korumasından ve himayesinden yararlanacaklarını öngörmektedir.

Anlaşma, Rusya Federasyonu ile anlaşmaya varılmasının ardından Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından imzalanacak.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: