Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nın Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nın Açıklaması
12 November 2020 495

Azerbaycan'ın Gürcistan Büyükelçisi F. Guliyev'in “Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı” R. Abashidze ile görüşmesi ile ilgili medyada yer alan bilgilere dikkat çektik.

F. Guliyev, görüşmede bildirildiği üzere, "Saldırganlığın sona ermesi, yaklaşık 30 yıl süren topraklarımızın işgali, ülkenin toprak bütünlüğünün yeniden tesis edilmesinin sadece Azerbaycan için değil, bir bütün olarak bölge için olumlu değişiklikler getireceğini" kaydetti.

Muhtemelen Abhazya ve Gürcistan'ı bölen çatışmaların ve çelişkilerin doğası hakkında net bir fikre sahip olmayan ve bir coşku içinde olan Büyükelçi, Gürcistan'daki intikamcı duyguları körükleyen ve Kafkasya'da istikrar ve Güvenlik Cenevre Uluslararası Görüşmelerinde tarafların çabalarını geçersiz kılan oldukça belirsiz bir açıklama yaptı.

Ayrıca, Azerbaycan'ın Gürcistan büyükelçisinin Abhazya Cumhuriyeti halkı adına konuşmak için hiçbir yasal dayanağı olmayan gayri meşru "Özerk Abhazya hükümeti" nin bir temsilcisiyle görüşmesi çok rahatsızlık edicidir.

Abhaz tarafı, önümüzdeki Cenevre uluslararası tartışmalar turunda Azerbaycan'ın Gürcistan Büyükelçisi F. Guliyev'in R. Abashidze ile provokatif görüşmesi gerçeğine değinmek istemektedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: