"Apsny" Siyasi Partisi Politika Konseyi'nin Abhazya Dışişleri Bakanlığı'na çağrısı

 "Apsny" Siyasi Partisi Politika Konseyi'nin Abhazya Dışişleri Bakanlığı'na çağrısı
17 November 2017 581
"Apsny" Siyasi Partisi Politika Konseyi, İskoçya makamlarının Kilmarnock şehrinde bulunan Abhazya'nın savunucuları anıtını kaldırma niyetine ilişkin parti üyelerinin duruşuna ilişkin Cenevre Görüşmeleri katılımcılarını bilgilendirmesi için Abhazya Dışişleri Bakanlığı'na istekte bulundu.

"Apsny Siyasi Partisi Politika Konseyi, anıtın sökülme olasılığını, Gürcistan Devlet Konseyi birlikleri ile yapılan ve Abhazya'nın bağımsızlığını kazandığı savaşın belleğine zulmedilmesi olarak değerlendirmektedir.

Gürcü makamlarının son eylemleri bir kez daha Tiflis'in Abhazya'yı bir toprak parçası olarak gördüğünü, ülkemiz halkının kaderinin onlar için bir endişe oluşturmadığını kanıtlamıştır. Son 100 yıl içerisinde Abhazya Cumhuriyeti tarafından iki kez saldırıya uğramıştır. Sözde "cesur" generaller Mazniashvili ve Karkarashvili doğrudan Abhaz halkını tamamen yok etmek istediklerini açıklamışlardır. Abhaz dilini nasıl yasaklamaya çalıştıklarını ve ulusal okulların nasıl kapatıldığını hatırlıyoruz. Gürcü baskılayıcı makinesinin değirmen taşı geçen yüzyılın 30'lu yıllarında, Abhaz entelektüelleri arasındaki yüzlerce yetenekli isim tarafından yeniden işlenmiştir. Kültürel ve Bilimsel anıtların Gürcüler tarafından tahrip edilmedi hafızalarda tazedir. Bu barbarlıklar yalnızca 25 yıl önce meydana gelmiştir.

Fakat Gürcü otoriteleri bununla kalmamıştır. Yurtdışı turlarına katılan bilim adamlarımıza, kültürel figür haline gelmiş kişilere, sporcularımıza ve çocuk gruplarına zulmetmeye devam etmektedirler. Bu insanları sevmeyen politika bugün Anavatan'ın savunucularının anısına dokunmuştur. Yapılan yalnızca, kısaca kutsala küfretme olarak adlandırılabilir."  açıklamasında bulunuldu.

Bu bağlamda siyasi konseyin temsilcileri Cenevre Görüşmeleri müzakere sürecine katılan ülkeleri Gürcistan'daki politikacıları durdurmaya davet etti.
Apsny Siyasi Partisi Politika Konseyi "Alaycılık ve siyasi gerçeklerin göz ardı edilmesi endişelerimizden kaynaklı olabilir.  Medeni dünya çokuluslu insanlarımıza karşı tekrar ve tekrar işlenen bu fiilleri hesaba katmalı ve Tiflis'e çağrıda bulunmalıdır." şeklinde vurguladı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: