Abhazya Devlet Başkanı Aslan Bzhaniya, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının tanınmasına ilişkin Kararnameleri imzaladı.

Abhazya Devlet Başkanı Aslan Bzhaniya, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının tanınmasına ilişkin Kararnameleri imzaladı.
25 February 2022 262

Sevgili yurttaşlar,
Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri’nde durumu yakından izliyoruz.
Abhazya'nın bu cumhuriyetlerin halklarıyla özel ilişkileri olduğunu biliyorsunuz ve her Abhazya vatandaşı onların adalet ve düzgün yaşam hakkı için verdikleri mücadeleye içtenlikle sempati duyuyor.
Abhazya halkı tüm bunları yaşadı. Bu cumhuriyetlerin halklarına duyduğumuz sempatinin temeli, fiili soykırıma maruz kalmış Rusça konuşan 4 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı ile kaderlerimizin benzerliğinde yatmaktadır.
Mütevazı imkanlarımız dahilinde, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde dostlarımıza, Donbas'ın başına gelen talihsizlikle onları yalnız bırakmamaya çalışarak destek verdik. Bugünlerde, bildiğiniz gibi, DPR ve LPR vatandaşlarından oluşan ilk grup Abhazya'ya geldi.
Ukrayna'nın saldırganlığı, Sözde “kolektif Batı'nın” doğrudan teşviki ile başladı ve hala devam ediyor. Gürcistan'ın neredeyse otuz yıl önce aynı yöntemlerle Abhazları yok etme çalıştıkları süreçle tamamen aynı.
Bu Milliyetçiliğin tüm belirtilerine sahip olan politikanın tarihsel kökleri vardır. Sadece Ukraynalı UNA-UNSO'nun (Ukrayna Ulusal Meclisi – Ukrayna Halkının Öz Savunması) grupların Gürcistan ordusunun bir parçası olarak Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı'nda bize karşı ne kadar şiddetle savaştığını hatırlatayım. Böyle şeyler unutulmaz.
Donbas nüfusuna karşı düşmanca eylemlerin en başından beri, Ukraynalı yetkililerin Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya’ya karşı kusurlarını aynen tekrarladıklarını gördük. Yetkililerin ve radikal siyasi güçlerin militan milliyetçiliği, Ukrayna'yı müzakere yeteneğinden mahrum etti - bölgeleriyle, ülkenin Rusça konuşan vatandaşlarıyla medeni ilişkiler kurma fırsatından yararlanmadılar, üzerinde varılan Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhans Halk Cumhuriyeti ile çatışmayı çözme ilkeleri anlaşmalarını açıkça sabote ettiler. Sorunlara barışçıl çözüm yerine - Donbas sakinlerinin temel hak ve özgürlüklerinin tamamen bastırılması, fikir farklılığı olanların zulmü ve fiziksel imhası.
Yanlış yönergeleri izleyerek kendi vatandaşlarına karşı böyle çılgınca tutum trajik sonuçlara yol açar. Herhangi bir adaletsizliğin er ya da geç durdurulduğu her zaman hatırlanmalıdır. Hele yüzbinlerce, milyonlarca masum insanın kaderiyle bağlantılı olduğunda.
Rusya Federasyonu'nun barış sürecinin aktif bir arabulucusu olarak sorunun adil bir şekilde çözülmesi için gösterdiği çabalara tanık olduk. Ancak Ukrayna makamları başlangıçta güç kullanmak, Donbas'taki sivil nüfusu yok etmek ve kovmak niyetinde idi. Bu tamamen açıktı.
Bu nedenle, çatışma kritik bir noktaya ulaştığında, ölümcül silahlarla doldurulmuş Ukrayna, Batılı ortakları tarafından Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhans Halk Cumhuriyeti'nin sivil nüfusunun nihai imhası için zaten hazır olduğunda, çözüm için tüm barışçıl kaynaklar tükendiğinde, Rusya Federasyonu liderliği, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve egemenliğini tanımaya karar verdi.
Abhazya Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları gibi, müttefikimizin bağımsızlığı her açıdan tanıma kararını ve başlatılan özel askeri operasyonu kesinlikle haklı buluyorum.
Rusya Federasyonu'nun güvenliği bizim güvenliğimizdir, sevgili Abhazya vatandaşları.
Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhans Halk Cumhuriyeti halklarıyla olan dostluk ruhuna uygun olarak, gelecekte onların kaderine dahil olmanın gerekli olduğunu düşünerek, kardeşlerimize içtenlikle güvenli ve sürdürülebilir kalkınma dileklerini ileterek, bugün Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıma kararnameleri imzaladım.
Abhaz toplumunun tamamının bu kararı desteklediğinden kesinlikle eminim.
Abhazya Cumhuriyeti Hükümetine, tanınan cumhuriyetlerle dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardıma ilişkin devletlerarası anlaşmaların akdedilmesi ve onlarla diplomatik ilişkilerin kurulması için hazırlıklara başlaması talimatını veriyorum.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: