Rusya bölgelerinde Abhaz Yatırım Forumu'nun düzenlenmesi hakkında

Rusya bölgelerinde Abhaz Yatırım Forumu'nun düzenlenmesi hakkında
1 April 2022 175

Değişen jeopolitik ve ekonomik gerçekler dikkate alındığında, Batı'nın gayri meşru yaptırım politikasının yoğunlaşması, Abhazya Cumhuriyeti ekonomisine özellikle turizm ve tarım alanında uluslararası yatırım ilgisi ve fırsatları artıyor. Abhazya Cumhuriyeti'nin yatırım ve turizm imajını iyileştirmek, yabancı yatırımı teşvik etmek için Rusya Federasyonu bölgelerinde düzenli olarak çalışan bir mobil tartışma platformu - "Abhaz Yatırım Forumu" oluşturulmaktadir. Forum, Abhazya Cumhuriyeti ile ticaret, ekonomi ve yatırım alanlarında işbirliği potansiyelinin yüksek olduğu Rusya Federasyonu bölgelerinde gerçekleştirilecek. Her forum çerçevesinde, iş dünyasının ilgili temsilcileri için Abhazya hakkında yüksek kaliteli multimedya içeriğinin bir sunumu bekleniyor.

2 Nisan 2022'de, Rusya Federasyonu'nun Sochi kentindeki Hyatt Regency Sochi Hotel'’nde ilk Abhaz Yatırım Forumu düzenlenecek. Forum, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle düzenleniyor. Foruma Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası, Abhazya Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Devlet Yatırım Ajansı, Rusya Ticaret ve Sanayi Odası, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu girişimcileri katılacak. Etkinlik sırasında Abhazya Cumhuriyeti'nin yatırım, ekonomik ve transit potansiyeli tanıtılacak.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Moskova, Tula ve Rostov bölgeleri, St. Petersburg ve Rusya'nın diğer bölgelerinde "Abhaz Yatırım Forumu"nun düzenlenme çalışmaları sürmektedir.

Her bölgede, Abhaz Yatırım Forumu'nun sonuçlarını takiben, görevi Cumhuriyet'e yatırımcıları çekmek olan bir çalışma grubu oluşturulacak.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: