Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlarının Ortak Bildirisi

Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlarının Ortak Bildirisi
10 March 2022 323

10 Mart 2022'de Suhum'da Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı I. B. Ardzinba ile Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı D. N. Medoev arasında devletlerarası işbirliğinin güncel konularının ele alındığı müzakereler gerçekleşti.

Abhaz ve Güney Osetya tarafları, her iki Devletin halklarının yararına karşılıklı çıkar alanlarında Abhazya Cumhuriyeti ile Güney Osetya Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini güçlendirme arzusunu yeniden teyit ettiler.

Abhaz ve Güney Osetya Tarafları, geniş bir uluslararası tanınma elde etme taahhütlerini yinelediler.

Bakanlar, Gürcistan'ı Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti'nin devlet egemenliğini ve bağımsızlığını tanımaya çağırıyor.

Abhaz ve Güney Osetya Tarafları, Gürcistan ile Abhazya Cumhuriyeti arasında, ve Gürcistan ile Güney Osetya Cumhuriyeti arasında Gürcistan'ın güç kullanımına karşı uluslararası garantiler kapsayan yasal olarak bağlayıcı anlaşma imzalamasının sağlanması konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.

Taraflar, Rusya Federasyonunun Donbas'taki sivilleri korumaya yönelik özel askeri operasyon yürütme eylemlerine desteklediklerini ifade ettiler.

Taraflar, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetinin egemenliğinin ve bağımsızlığının tanınmasını desteklemektedir.

Bakanlar, çok kutuplu uluslararası ilişkiler sistemi kurma ve Birleşmiş Milletler platformunda Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyetinin pozisyonlarını ifade etme hakkı verme konusundaki kararlılıklarını dile getirdiler.

X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: