Moskova’da Abhaz Forumu gerçekleşti

Moskova’da Abhaz Forumu gerçekleşti
31 May 2022 112

31 Mayıs'ta Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın girişimiyle Moskova'da Abhaz Forumu düzenlendi.

Abhaz Forumu'nun temel görevi, Rusya Federasyonu'nun bölge ve şehirlerinde Cumhuriyet'in çekici bir yatırım imajını oluşturmak için geniş bir Rus izleyici kitlesine Abhazya Cumhuriyeti'nin sosyo-ekonomik potansiyelini sunmaktır.

Forumun oturumu Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba tarafından açıldı. Bakan, karşılama konuşmasında, “Değişen bir jeopolitik gerçeklik bağlamında, dünyada neler olduğunu hepimiz görüyoruz, Cumhuriyetimize artan bir ilgi var. Ülkemizin liderliği Abhazya'nın yatırımını ve turistik cazibesini artıracak tedbirler alıyor” diye konuştu.

Bugünlerde dinamik Abhaz-Rus devletlerarası etkileşimine dikkat çeken İnal Ardzınba, “Abhazya'nın Sovyet sonrası alandaki entegrasyon süreçlerine katılımı için koşullar yavaş yavaş yaratılıyor. Bu konuya özellikle dikkat ediyoruz.”

Dışişleri Bakanlığı başkanı, forum katılımcılarının dikkatini Abhazya Cumhuriyeti'nin genişleyen uluslararası temaslarına, uluslararası bilgi politikasının etkinleştirilmesine çekti.

Etkinliğe konuşmacılar olarak Rusya Federasyonu Devlet Dumasının Göç ve Vatandaşlık Özel Temsilcisi, Rusya Federasyonu Devlet Duması'nın BDT İşleri, Avrasya Entegrasyonu ve Vatandaşları ile İlişkiler Komitesi Birinci Başkan Yardımcısıydı Konstantin Zatulin, Kırım Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı - Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Kırım Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Georgi Muradov, Rusya Federasyonu Devlet Duması Milletvekili Oleg Kolesnikov, VTB Kıdemli Başkan Yardımcısı Alexander Gogolev, Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansının ve RT TV kanalı’nın Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Abhazya'nın İyi Niyet Elçisi, Rusya Federasyonu Halk Sanatçısı Nikolai Baskov katıldılar.

Forum sırasında, uluslararası ajans Sputnik-Abhazia'nın basın merkezinde ile telekonferans düzenlendi ve bu konferansa Suhum’dan «Tamysh Village» turizm kompleksi müdürü Konstantin Novikov, Garuda-Express nakliye şirketi geliştirme direktörü Astan Bartsits, Abhaz Devlet Üniversitesi uluslararası ilişkiler departmanı başkanı Anna Adleyba konuşmacı olarak katıldı.


Abhaz Forumu'na Rusya Federasyonu, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Luhansk Halk Cumhuriyeti, Filistin, Güney Osetya Cumhuriyeti, Tacikistan, Suriye Arap Cumhuriyeti, Nikaragua Cumhuriyeti, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, Bahreyn, Katar, Angola, Gana'nın, Gine-Bissau, Panama resmi temsilcileri katıldı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: