Abhazya Dışişleri Bakanlığının Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığının Açıklaması
26 June 2020 399

Yıllık raporla parlamentoda konuşan Gürcistan Başbakanı Georgy Gaharia, “Rus işgali” ni Gürcistan ve ulusal güvenliği için ana sorun olarak nitelendirdi. Ona göre, bu tam olarak ülkenin kalkınmasının önündeki bir engelmiş. Buna ek olarak Gürcistan Başbakan G.Gakharia’ya göre "yerinde kontrol" uygulayan Rusya'ya ,"işgal altındaki bölgelerde" durum için tüm sorumluluğu koydu.

Gürcistan hükümeti başkanının parlamento duvarları içinde yaptığı konuşma, bariz bir siyasi propaganda suçlaması taşıyor. Bakanlar kabinesinin gelecek seçimlere ve pandemiyeye karşı mücadeledeki başarıları hakkında rapor veren Başbakan, elbette uluslararası politikalara ve “dış tehdide” karşı mücadeleye özel bir önem vermedi. 2008'den bu yana, “Rus işgali” her zaman Gürcistan'da olduğu gibi hareket ediyor ve sözde ülkenin ilerici gelişimini ve refahını engelliyormuş.

Medyanın yaydığı “Rus tehdidinin” Gürcistan'da oldukça evrensel hale gelmesi ve koronavirüsün yayılma tehdidini bile aşması şaşırtıcı değildir. Kötü şöhretli “Rus tehdidi” yardımıyla, ülkenin kalkınmasındaki hemen hemen her engel veya sorun topluma açıklanabilir. Kendi hatalarını ve 

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: