Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklaması
17 July 2017 995
Ailesi ile beraber Abhazya’da tatilde bulunduğu sürede öldürülen Rus vatandaşının ölümüyle ilgili trajik olay, sosyo-politik çerçevede ciddi bir yankıya sebep oldu. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu haberi derin bir üzüntüyle karşılamıştır. Bu olaya Abhazya’da kimse kayıtsız kalmamıştır.

Abhazya Cumhuriyeti yetkililerinin, bu suçun faillerinin en erken zamanda yakalanması için gereken tüm tedbirleri almış oldukları özellikle vurgulanmalıdır. Bu ciddi suçu işlemiş olan kişiler operasyonel şekilde yürütülen arama çalışmaları neticesinde tutuklanmıştır.

Olayla ilgili tüm bu bilgilere rağmen, bu trajik olayın çeşitli medya organları tarafından Abhazya hakkında açıkça olumsuz ve iftira niteliği taşıyan materyallerin yayınlanması için bir bahane olarak kullanılması ciddi bir sorundur.

Buna ek olarak, özellikle devlete bağlı olmayan Rus haber ajanslarında Abhazya ile ilgili çok sayıda ısmarlama yapılan haberlerin Abhazya ile ilgili bilgi histerisine katkıda bulunması son derece üzüntü vericidir.

Bu bağlamda, kitle iletişim kanallarının tüm temsilcilerine Cumhuriyetimiz ile ilgili haberlerin verilişi sırasında objektif veriler kullanmalarını istiyor ve Rus-Abhaz ikili stratejik işbirliğine aykırı düşecek şekilde Abhazya’nın imajını olumsuz etkileyen bir görüntü yaratmalarını bırakmalarını diliyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: