Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklaması
21 March 2019 816
20 Mart, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Donbass'taki seçimlere uluslararası gözlemci olarak katılan bir dizi Abhazya Cumhuriyeti vatandaşları dahil, tüzel kişiler ve bireyler için yaptırım uyguladı. Söz konusu kısıtlamalar arasında, varlıkların kilitlenmesi, sermaye’nin Ukrayna dışında çekme engellenmesi, yabancı uyruklu vatandaşlar için vize reddi ve iptali, Ukrayna topraklarına giriş yasakları gibi eylemler dahil oldu.
Bu bağlamda, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı aşağıdakilere dikkat çekmek gerekli olduğu düşüncesindedir.
11 Kasım 2018’de Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde geçen, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının uluslarası gözlemci olarak katıldıkları seçimler Minsk Anlaşmasına aykırı değildir. Bu bağlamda, Kiev’in yaptırım kararı şaşkınlığa neden olmaktadır. Kiev yetkilileri, Donbass’taki seçimleri tanımayı gerekli görmese bile, böyle yaptırım baskısı kesinlikle mazareti olamaz orantısız etki eylemidir.
Belli ki, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu konusunda endişeli olan Ukrayna yetkililer, Donbass sakinlerinin iradesi veya sosyo-ekonomik durumları hakkında hiç bir şekilde endişelenmeden, siyasi temettü kazanmak ve onay derecelerini artırmak adına herhangi yönteme başvurmaya hazırlar.
Donbass’daki seçimlere Dünya’nın 14 ülkesinden 50 temsilcisinin uluslararası seçim gözlemcisi olarak katıldığını vurgulamak gerek. Oylama denetlemesi sonuçlarına göre, seçim süreci ihlalleri kaydedilmediği açıklandı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: