İnal Ardzinba, Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya ve Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun müzakerelerinin sonuçlarını anlattı

İnal Ardzinba, Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya ve Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun müzakerelerinin sonuçlarını anlattı
21 February 2023 59

Inal Ardzinba, «Abhazya Cumhuriyeti ve Belarus Cumhuriyeti liderlerinin müzakereleri çok yüksek seviyede gerçekleşti» dedi.


Bakan, «Görevimiz Belarus Cumhuriyeti ile ilişkilerin kapsamlı gelişiminde yatmaktadır» ifadeleri kulandı. Müzakereler sırasında taraflar her şeyden önce çok çeşitli ticaret ve ekonomik konuları görüştüler. Bakan «Ticaret evimiz kuruldu.

Abhaz şarabının Beyaz Rusya'ya ve diğer ticari işbirliği alanlarına tedarik edilmesi için sözleşmeler yapılmaktadır» diye konuştu. Ayrıca, yatırım işbirliğinin canlandırılması konusu da ele alındı. «Mümkün olan en uygun koşulları yaratıyoruz.

Abhazya Cumhurbaşkanı, Belarus vatandaşlarının Abhazya'da vizesiz kalışlarının uzatılmasına ilişkin bir Kararname imzaladı. Bunlar ilişkimizin ve diyaloğumuzun güçlendirilmesi için çok önemli faktörlerdir» dedi.

Toplantıda Abhazya Cumhuriyeti'nde BT kümesinin kurulması konusu da görüşüldü. «Bu, öncelikle Abhazya Cumhuriyeti'nin yatırım çekiciliğinin artmasıyla ilgili önemli bir stratejik görevdir. Güzel Anavatanımız Abhazya'nın bu alandaki pek çok uzmanın konuşlandırılacağı bir yer olabileceğinden eminiz» dedi.


İnal Ardzinba, Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bjania'nın, Belarus Cumhuriyeti'nin en iyi üniversitelerinde Abhazya'dan gençlere eğitim kotaları tahsis etmek için Aleksandr Lukaşenko ile anlaştığını da bildirdi. «Bildiğiniz gibi, Belarus bilgi teknolojisi alanındaki kadro «kuyumcusudur».

Bu eğitimin ülkemizde bilişim teknolojileri geliştirme alanında sonuçlar elde edebileceğimizin garantisi olacağı gerçeğinden hareket ediyoruz» dedi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: