Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında Mutabakat Zaptı imzaladı

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında Mutabakat Zaptı imzaladı
28 August 2017 1022
Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karen Mirzoyan ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove 28 Ağustos tarihinde Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Abhaz tarafında ayrıca; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Asistanı Irakli Tuzhba, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik İşbirliği Bölüm Başkanı Adgur Chegia da yer aldı.

Toplantının başında Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karen Mirzoyan; Abhazya'dan gelen misafirlerini selamladı ve Abhazya Dışişleri Bakanlığı heyetinin ziyaretinin ülkelerimiz arasındaki yüksek düzey ikili ilişkilerin bir başka teyidi olduğunu vurguladı.

Toplantıda taraflar bölgedeki mevcut askeri ve siyasi durum üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Daur Kove söz alarak; Abhazya Cumhuriyeti heyetine yapılan sıcak karşılama için meslektaşlarına teşekkür etti ve Artsakh halkına barışçıl ve yaratıcı gelişmeler ile refah dileklerinde bulundu.

Toplantıyı takiben iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında Mutabakat Zaptı imzalandı. Bu Mutabakat Zaptı Abhazya Cumhuriyeti ile Artsakh Cumhuriyeti arasında imzalanan ilk ikili resmi belge niteliğindedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: