Daur Kove’nin Nikaragua Cumhurbaşkanı Daniel Ortega ile yaptığı görüşmesi hakkında

Daur Kove’nin Nikaragua Cumhurbaşkanı Daniel Ortega ile yaptığı görüşmesi hakkında
22 July 2019 1113

20 Haziran Managua’da Sandinist devriminin 40.yıldönümüne adanmış olan etkinliklerin çerçevesinde Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ve Nikaragua Cumhuriyeti Devlet Başkanı Daniel Ortega ile görüştü.

Abhazya Dışişleri Bakanı Daniel Ortega’yı sıcak karşılamayı için teşekkür etti ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hacimba’dan Sandinist devriminin 40.yıldönümü ile ilgili kutlaması teslim etti.

Daniel Ortega, Nikaragua Cumhuriyeti ile Abhazya Cumhuriyeti arasında kurulan ilişkilerin önemine dikkat çekti ve tam formatlı ikili işbirliğini ilerletme konusunda güven duyduğunu belirtti.

Nikaragua Cumhurbaşkanı, yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hacimba'ya verdiği desteği de ifade etti.

Daur Kove, Nikaragua Cumhuriyeti heyetini Abhazya'ya 25 Ağustos 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için uluslararası gözlemci olarak davet etti.

Gerçekleştirilen toplnatıda, taraflar ikili işbirliğinin ana alanları hakkında görüş alışverişinde bulundular, iki ülke arasındaki işbirliğini ilerletmenin ve geliştirmenin çeşitli yollarını görüştüler.

Bakan ayrıca, Daniel Ortega'ya, Abhazya Cumhuriyeti'ni ziyaret etmesi için kendisine uygun bir resmi ziyaretle davet etti.

Toplantı sonunda taraflar hatıra hediyelerin alışverişinde bulundular.


Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: