Rusya Federasyonu Devlet Duması'nda Abhaz-Rus ilişkilerinin geliştirilmesi çalışma grubu toplantısı yapıldı

Rusya Federasyonu Devlet Duması'nda Abhaz-Rus ilişkilerinin geliştirilmesi çalışma grubu toplantısı yapıldı
22 March 2022 246

22 Mart tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Duması'nda Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'nın ve Rusya Federasyonu Devlet Dumasının çeşitli fraksiyonlarının temsilcileri’nin katılımıyla “Abhazya ile Rusya arasındaki siyasi ve ekonomik bağların güçlendirilmesi” konulu çalışma grubu toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Devlet Duma Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrasya Entegrasyonu ve Yurttaşlarla İlişkiler Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Kazbek Taysaev, Devlet Duma Eğitim Komitesi Başkan Yardımcısı, Adil Rusya – Gerçek İçin fraksiyonu temsilcisi Yana Lantratova, Devlet Duması Milletvekili Alexander Yuşçenko katıldı.

Toplantıda, Abhazya-Rusya Psou Nehri'nde devlet sınır kapısı'ndaki geçişlerinde basitleştirilmiş rejim, Vladislav Ardzınba'nın adını taşıyan Uluslararası Suhum Havaalanı'nın lansmanı konularla yanı sıra, Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi ve Devlet Duması Avrasya Entegrasyonu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Yurttaşlarla İlişkiler için Komitesi'nin Nisan ayında bu konuların ele alınacağı genişletilmiş toplantısının düzenlenmesi konusu da ele alındı.

Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'ya göre, toplantı sırasında Abhaz-Rus ilişkilerinin güncel konularını görüşmek üzere bir Komisyon kurulmasına karar verildi.

“Tartıştığımız ana meseleler özetle şu şekilde: Abhazya-Rusya sınırını geçmek için rejimin basitleştirilmesi meselesi. Bu, özellikle bugünlerde gelişen uluslararası durumla bağlantılı olarak büyük önemi taşıyan mevzudur. Rus vatandaşlarının sınırı daha sakin ve aktif bir şekilde geçebilmeleri mühimdir. Ayrıca (partnerlerimizden) destek isteyeceğimiz havalimanının açılışı mevzusu da masaya yatırıldı" diye konuştu İnal Ardzınba.

Dışişleri Bakanı, toplantının verimliliğine dikkat çekti ve Abhaz-Rus devletlerarası işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması umudunu dile getirdi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: