İnal Ardzınba, STK koordinatörleriyle yaptığı toplantıda bir dizi projeyi kabul edilemez olarak nitelendirdi

İnal Ardzınba, STK koordinatörleriyle yaptığı toplantıda bir dizi projeyi kabul edilemez olarak nitelendirdi
19 January 2022 260

Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzinba, Abhazya'da faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, özellikle de World Vision organizasyonunun Abhazya'daki başkanı Oksana Lasuria, Danimarka Mülteci Konseyi devlet yetkilileri ile ilişkiler koordinatörü Ada Dzhindzholiya ve UNDP Abhazya Ofisi Başkanı Rafis Abazov ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Koordinatörlerle yapılan görüşmede, Abhazya'da faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlar ile Dışişleri Bakanlığı arasındaki etkileşimin güncel konularına değinildi. İnal Ardzinba, sosyo-ekonomik kalkınma, küçük ve orta ölçekli işletmelere yardım, tarım sektörünün geliştirilmesi ve insani yardım amaçlı projelere olumlu bir değerlendirme yaptı. Ancak Bakan, Abhazya'da uygulanmakta olan bazı projeleri kabul edilemez olarak nitelendirdi. Özellikle, Abhazya'daki UNDP ofisi başkanı Rafis Abazov ile bir toplantı sırasında, Abhazya Dışişleri Bakanı Abhazya vatandaşları arasında iç siyasi meseleleri gündeme getiren ve Gürcistan ile ilişkiler kurmak ile ilgili sosyolojik bir araştırma yapılması konusuna değindi. Bu anket, Haziran-Ağustos 2021 tarihleri arasında Abhazya topraklarında gerçekleştirilmiştir.

«"Abhazya Cumhuriyeti'ndeki İstatistik Faaliyetleri Hakkında" yasaya göre, yalnızca devlet yetkilileri sosyolojik araştırmalar yapabilir. Kuruluşunuzun bunu yapma hakkı yoktur. Ayrıca, bu faaliyet ilgili İstatistik Devlet Komitesi ile koordine edilmelidir», - diye Bakan altını çizdi. İnal Ardzinba, bunun ana koordinasyon organı olarak Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra Başsavcılık ve Devlet Güvenlik Servisi'nin ortak tutumu olduğunu belirtti.

İnal Ardzınba, COBERM projesinin uygulanmasına da değindi. «Bu, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarını yanıltmayı, Abhazlar ve Gürcüler arasında uzmanlar ve gençler düzeyinde doğrudan diyalog kurmayı amaçlayan kabul edilemez bir projedir. Bu projenin uygulanması Abhazya topraklarında kabul edilemez. Kendiniz için yazın ve bir daha böyle projeler yapmayın. Bunu yapmanızı yasaklıyoruz», - Bakan belirtti. İnal Ardzınba, COBERM projesinin Gürcistan Hükümeti tarafından açıklanan amaç ve hedeflerle uyumlu olduğunu da kaydetti.

Toplantı sonucunda UNDP ofisi gelecekte bu tür projelerin hayata geçmesini engellemeyi taahhüt etti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: