Abhazya'daki iç siyasi durum hakkında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrei Rudenko ile RIA Novosti'ye yapılan röportajdan

Abhazya'daki iç siyasi durum hakkında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrei Rudenko ile RIA Novosti'ye yapılan röportajdan
30 December 2021 223

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrei Rudenko, RIA Novosti'ye verdiği röportajda, Moskova'nın Gürcistan'ın NATO'ya katılımı için olası umutları nasıl gördüğünü, Rusya ile Gürcistan arasındaki hava trafiğinin eski haline getirilip getirilemeyeceğini anlattı ve Abhazya'daki iç siyasetle ilgili durum bir soruyu yanıtladı..

«Birlik cumhuriyetindeki iç siyasi durumun gelişimini yakından takip ediyoruz. Muhalif görüşlü protestocuların bireysel temsilcilerinin 21 Aralık'tan sonra Sohum'da yasa dışı eylemlerinin yol açtığı krizin ciddiyetinin giderek azaldığını not ediyoruz.

Diğer herhangi bir demokratik devlette olduğu gibi, bazı Abhazya vatandaşlarının yetkililerin eylemlerinden memnun olmayabileceği ve görüşlerini açıkça ifade edebileceği kabul edilmelidir. Elbette, göstericilerin kolluk kuvvetlerine yönelik şiddet eylemleri kesinlikle kabul edilemez.

Abhazya'da modern bir yasal çerçevenin oluşturulmasına, yönetim organlarının güçlendirilmesine, sivil toplumun gelişmesine, çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan ortak projelerin uygulanmasına, ticari faaliyetlerin büyümesine, yatırım akışına katkıda bulunmaya devam etmeyi amaçlıyoruz ve ulusal personelin eğitiminde gerekli desteği sağlamaya haziriz»,- Rudenko belirtti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: