Kan Tania İtalya'ya gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinin ardından bir basın toplantısı düzenledi

Kan Tania İtalya'ya gerçekleştirdiği çalışma ziyaretinin ardından bir basın toplantısı düzenledi
1 December 2017 1085
Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania'nın İtalya'ya yaptığı çalışma ziyaretinin ardından gerçekleştirdiği basın toplantısı 1 Aralık tarihinde Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda yapıldı.

Basın toplantısında Bakan Yardımcısı, İtalya'ya yaptığı son ziyaretin detayları ve aynı zamanda Abhaz diplomasisinin son yıllarda bu yöndeki çalışmalarının sonucu hakkında konuştu.Tania özellikle; İtalya'da Abhazya diplomatik temsilciliğinin açılması ve çok sayıda diğer önemli diplomatik adımlarla ilgili konulara değindi.

Kan Tania; "Üç yıldır dikkatimizi İtalya'ya vermiş bulunmaktayız; çünkü "Avrupa-Abhazya"  Derneği'nin, Kültür Enstitüsü'nün açılması yönünde yavaş yavaş önemli adımlar atmayı başardık ve! bugün diplomatik bir misyonun tüzel kişiliğine sahibiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı diplomatik temsilciliğin akredite bir diplomatik misyon olmadığını, ancak Büyükelçilik görevlerini pratik olarak yerine getireceğini belirtti.

"Avrupa ülkelerinde yaşayan çok sayıda Abhazya vatandaşı yok. Fakat yine de orada bulunanların Abhazya tarafından korunması gerekiyor." dedi. Bakan Yardımcısı ayrıca Abhazya Temsilcilik Ofisi'nin yalnızca İtalya'da açılmamasına dair umudunu ifade etti.

Kan Tania İtalya gezisinin genel olarak çok başarılı ve verimli olduğunu söyledi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: