Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzinba'nın Abhazya Büyükelçisi ile Bolivya'nın Venezuela Büyükelçisi'nin görüşmesi ile ilgili yorumu

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzinba'nın Abhazya Büyükelçisi ile Bolivya'nın Venezuela Büyükelçisi'nin görüşmesi ile ilgili yorumu
24 December 2021 212

Abhazya Cumhuriyeti'nin Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Zaur Gwajava, Bolivya'nın Karakas Büyükelçiliği'nde Bolivya Çokuluslu Devletinin Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Sebastian Rodrigo Michel Hoffman'ın ile bir araya geldi.

Görüşmede taraflar, ülkelerimiz arasında işbirliği ve insani, ticari ve ekonomik bağlar kurma umutları bağlamında geniş bir yelpazede konuları konuştular.

Çokuluslu Bolivya Devleti liderliğinin, halkların bağımsızlığına ve egemenliğine, kendi kaderini tayin hakkına saygıya dayalı onurlu ve kalıcı çok merkezli bir dünya inşa etmeyi amaçlayan yaratıcı faaliyetlerini destekliyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti, Bolivya Çokuluslu Devleti gibi, uluslararası hukukun temel normlarının ve devletlerin egemen eşitliği ve içişlerine karışmama ile ilgili BM Şartı'nın temel ilkelerinin gözetilmesini temsil eder.

Bu bağlamda, Latin Amerika bölgesindeki ortak ortaklarımız ve stratejik müttefiklerimiz olan Bolivarcı Cumhuriyeti - Venezuela ve Nikaragua Cumhuriyeti ile ilgili olarak Batılı devletlerin uluslararası hukuku ihlal ederek dayattığı her türlü siyasi baskıya ve tek taraflı gayrimeşru kısıtlamalara karşı çıkan Bolivya ile dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Bolivya'nın ülkelerin bağımsız gelişimini desteklemeyi amaçlayan tutarlı dış politikasına büyük değer veriyor ve yerli halkların kültürel kimliklerini koruyarak devletlerin ulusal egemenliğine saygı gösterme taahhüdünü memnuniyetle karşılıyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: