Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Tuzhba'nın Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyon rolüne ilişkin yorumu

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Tuzhba'nın Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyon rolüne ilişkin yorumu
21 January 2022 164

Abhazya Cumhuriyeti Anayasası'nın 53. Maddesine göre, dış politikanın ana yönlerini ülkenin Cumhurbaşkanı belirler. Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 6 Kasım 2006 tarihli "Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın ortak bir dış politikanın uygulanmasındaki koordinasyon rolüne ilişkin" Kararnamesi uyarınca, Abhazya Dışişleri Bakanlığı, yabancı devletler ve uluslararası kuruluşlarla ilişkiler alanında ana koordinasyon organıdır, Cumhuriyetimizin uluslararası yükümlülüklerinin yerine getirilmesi üzerinde genel kontrol sağlar, ülkenin Cumhurbaşkanının dış politikasını uygular.

Kararnameye göre Bakanlığın temel görevlerinden biri, devletimizin birleşik ve koordineli bir dış politikasını sağlamaktır. Dışişleri Bakanlığı'nın onaylanmış koordinasyon rolüne göre, makamları, uluslararası faaliyetleri ve uluslararası temasları hakkında Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirmekle yükümlüdür: resmi geziler, istişareler ve müzakereler, imzalanacak belgeler ve diğer anlaşmalar.

Bu yöndeki çalışmaların yoğunlaşacağını belirtmek isterim. Kararname hükümlerinin pratikte uygulanması amacıyla Bakanlık, Dışişleri Bakanlığı ile devlet yetkilileri arasında bir koordinasyon ve etkileşim sistemini onayladı. İdari makamlar, şehir ve bölge idareleri ile doğrudan etkileşimde bulunacak Abhazya Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına özel talimatlar verildi.

Abhazya Cumhuriyeti'nin tek bir koordineli dış politikasını sağlamak için koordineli çalışmanın sistemik öneminin farkında olan meslektaşlarımızın profesyonelliğinden şüphemiz yok. Yürütme yetkililerinin bu önemli hususa çok dikkat edeceklerini ve mevcut düzenlemelere uygun olarak Bakanlığımıza azami desteği sağlayacaklarını umuyoruz. Dış politikamızın etkinliğini, eylemlerimizin birliği ve koordinasyonu belirleyecektir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: