Abhazya'nın Suriye Büyükelçisi Bagrat Khutaba, Suriye Dışişleri ve Yurttaşlar Bakanı Dr. Faysal Mikdad ile görüştü

Abhazya'nın Suriye Büyükelçisi Bagrat Khutaba, Suriye Dışişleri ve Yurttaşlar Bakanı Dr. Faysal Mikdad ile görüştü
11 April 2022 159

11 Nisan'da Abhazya Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Bagrat Khutab, Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri ve Yurttaşlar Bakanı Dr. Faysal Mikdad ile bir araya geldi.

Toplantıda Abhazya Cumhuriyeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasındaki ikili işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Abhazya ile Suriye arasında ikili ilişkilerin kurulmasındaki aktif çalışmalarından dolayı Bagrat Khutabaya teşekkür etti. Bakan, Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhania'nın Mayıs 2021'de Suriye Arap Cumhuriyeti'ne yaptığı ziyaretin Suriye tarafı için çok önemli olduğunu ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriye ile Abhazya arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi umudunu dile getirdi. Taraflar ayrıca, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin çıkarlarının korunmasında önemli bir rol oynayan Abhaz diasporasının Suriye'deki ünlü temsilcileri Mamduh Abaza Marşan ve Walid Abaza Marşan'ın yüksek meziyetlerini vurguladılar.

Toplantı katılımcıları, Rusya Federasyonu ile işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Ayrıca Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve nazizleştirilmesi konusunda desteğinin ifade ederek Ukrayna'daki durum hakkında kapsamlı bir fikir alışverişi gerçekleşti.

Görüşme kapsamında, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Abhazya'nın Suriye Büyükelçisi'ne Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bzhaniya'ya tebrik sözlerini iletti.

Görüşme sırasında Bagrat Khutaba, Abhaz-Suriye işbirliği bağlamında geniş yelpazedeki konuları özetledi, özellikle Abhazya Cumhuriyeti Liderliği ve Hükümetinin bir sonraki Ortak Abhazya — Suriye İktisadi, Ticari, Bilimsel, Teknik ve Kültürel İşbirliği Komitesi toplantısını Eylül 2022'de düzenleme arzusunu dile getirdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriye'de Abhaz-Suriye Yatırım Forumu düzenlemesi girişimi destekledi.

Bagrat Khutaba, Faysal Mikdad'a kabul ettiği için teşekkür etti ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'nın selamlarını iletti.

Buna karşılık Faysal Mikdad, meslektaşı Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba ile en yakın zamanında görüşme arzusunu

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: