"Abhazya Cumhuriyeti - Uluslararası diplomatik sisteminde" sunumu İtalya'da yapıldı

"Abhazya Cumhuriyeti - Uluslararası diplomatik sisteminde" sunumu İtalya'da yapıldı
5 December 2021 183

4 Aralık'ta İtalya'nın Lamezia Terme kentinde "Abhazya Cumhuriyeti - Uluslararası diplomatik sisteminde" sunumu gerçekleşti.

Etkinliğe Lamezia Terme belediye başkanı Paolo Mascaro, İtalya Parlamentosu Milletvekili Matteo Dall'Osso, belediye meclisi üyeleri, yerel işadamları ve gazetecilerin yanı sıra Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamila Mertskhulava ve Abhazya Dışişleri özel elçileri Vito Grittani ve Kan Tania da dahil olmak üzere 80'den fazla kişi katıldı.

Belediye Başkanı Paolo Mascaro konuşmasında şunları kaydetti: “Nüfus açısından küçük bir cumhuriyetin halkının iradesinin ifadesinden bahsediyoruz, ancak doğal güzellikler açısından zengin ve büyük bir gelişme potansiyeli var. Kendi kaderini tayin etme fikrine çok yakınız, DNA'mızda var. İnşallah toplumlarımızın yararına kalıcı bir ortaklık kuracağız” dedi.

Etkinlikte, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı özel elçisi ve Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi Vito Grittani'nin çalışmaları özellikle not edildi, ve onun sayesinde Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bari şehrinde resmi temsilciliği açıldı. Verimli işbirliği sonucunda 45'ten fazla anlaşma imzalandı.

İtalya ve AB ülkelerindeki Diplomatik Misyonun çalışmalarından sorumlu Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın özel elçisi Kan Tania tarafından büyük bir rapor hazırlandı.

Sunum konuklar arasında büyük ilgi gördü ve Abhazya'nın tüm zorluklara rağmen karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine açık bir devlet olduğunu açıkça gösterdi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: