Soçi'de ilk "Abhaz yatırım forumu" düzenlendi

Soçi'de ilk "Abhaz yatırım forumu"  düzenlendi
2 April 2022 132

2 Nisan 2022'de Soçi'de Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle ilk Abhaz Yatırım Forumu düzenlendi. Etkinliğe Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamila Mertskhulava, AR-GROUP Başkanı Hayk Zebelyan, devlet kurumlarının temsilcileri ve Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı, RT TV kanalı Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Soçi şehrinin Ticaret ve Sanayi Birliği Odası Başkanı Taras Yarosh ve Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu girişimcileri katıldı.

Forumun açılışını yapan Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, yeni platformun asıl görevinin Abhazya Cumhuriyeti'nin yatırım potansiyelin tanıtımı olduğunu vurguladı: "Asıl görevimiz, Cumhuriyetimizin bugün büyümekte olan yatırım potansiyelini ortaya koymaktır".

Bakan, "Batı'nın gayri meşru yaptırım politikası yoğunlaştı ve bu koşullar altında birçok yatırımcı dikkatini Abhazya Cumhuriyeti'ne çevirdi" diye konuştu.

İnal Ardzınba, Gürcistan hükümetinin hedefli bir hibrit bilgi savaşı yürüttüğü koşullarda, Abhazya Yatırım Forumu'nun temel amacının, Abhazya Cumhuriyeti'nin potansiyeli hakkında bilgi vermek için doğru ve objektif bir sunum yapmak olduğunun altını çizmişti.

Forum'da konuşan Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamila Mertskhulava, Abhazya Ticaret ve Sanayi Odası ile Rusya arasındaki anlaşma“nın devletlerin işadamlarının işbirliğinde önemli rol oynadığını kaydetti.

Soçi'deki Abhaz Yatırım Forumu'nun çalışma grubuna AR-GROUP başkanı Hayk Zebelyan başkan seçildi. Kendisi yatırımcılar ve Abhazya Cumhuriyeti yetkilileri arasında koordinasyonu sağlayacak.

Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı ve RT TV kanalının genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, etkinlikte bulunanlara Abhazya'nın refaha mahkum olduğuna dair güvencesini ifade etti.

Forum katılımcısı "Tamış Village" Turizm Kompleksi Müdürü Konstantin Novikov, Abhazya'da çalışmanın çok rahat olduğunu kaydetti ve Rus işadamlarını Cumhuriyetteki yatırım projelerine katılmaya çağırdı.

Etkinlik kapsamında Forum katılımcılarına Abhazya Cumhuriyeti'nin ekonomik fırsatları hakkında bir sunum gösterildi.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Moskova, Tula, Rostov bölgeleri, St. Petersburg ve Rusya'nın diğer bölgelerinde "Abhaz Yatırım Forumu"nun düzenlenmesi konusunda müzakereleri sürüyor.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Forum çalışmalarına katılım ve aktif yardım için "Soçi Şehri Ticaret ve Sanayi Odası" Birliğine şükranlarını.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: