Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Yüksek Konseyi'nde Görüşmeler

Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Yüksek Konseyi'nde Görüşmeler
11 February 2022 263

10 Şubat'ta, Abhazya Cumhuriyeti'nin Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'ndeki (TMC) Tam Yetkili Temsilcisi Alexander Vataman’ın ve Güney Osetya Cumhuriyeti'nin TMC'deki Resmi Temsilciliği Başkanı Vitaly Yankovsky’nın Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Yüksek Konsey Başkanı Aleksandr Korshunov ile çalışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya, TMC Yüksek Konseyi Başkanı'nın Dış Politika Danışmanı Sergey Shirokov da katıldı.

Görüşmede taraflar çok taraflı formatta işbirliğinin durumunu ve beklentilerini görüşüldü.

Transdinyester Parlamentosu ile Abhazya ve Güney Osetya Resmi Temsilcilikleri arasında düzenli bir diyaloğun sürdürülmesine ve işbirliğinin genişletilmesine ilgi dile getirildi.

Aynı gün, TMC Yüksek Kurulunda, Alexander Vataman, TMC Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı, TMC Yüksek Konseyi mevzuat, kolluk kuvvetleri, savunma, güvenlik, barışı koruma, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması Komitesi Başkanı Galina Antyufeeva ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında, tarafların meclis üyelerinin katılımıyla etkileşimi bağlamındaki Abhaz-Transdinyester işbirliğinin güncel konuları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Abhazya Cumhuriyeti'nin TMC'deki Resmi Temsilciliği

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: