Moskova'da Gençlik Destek Merkezi "Abhazya'nın Geleceği" faaliyetlere başladı

Moskova'da Gençlik Destek Merkezi "Abhazya'nın Geleceği" faaliyetlere başladı
14 February 2022 366

Abhazya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu'ndaki Büyükelçiliği, “Abhazya'nın Geleceği” Gençlik Destek Merkezi'nin açılışına ev sahipliği yaptı. Merkez, Abhaz gençleri rekabete dayalı Rusya'da eğitim ve staj olanakları anlamında yardımcı olacak. Merkezin mekanizması Rossotrudnichestvo'nun kaynaklarıyla paralel olarak çalışacaktır.

Merkez koordinatörü Edgar Gvazava, aday seçimini ile ilgili şunları söyledi:
“Seçim mekanizması rekabetçi bir temelde gerçekleşir: aday Büyükelçiliğin veya Dışişleri Bakanlığının web sitesindeki anket doldurur, niteliklerini geliştirmek istediği alanı belirtir ve özgeçmişini gönderir.
İlk aşamayı geçen adaylar, Rusya'daki Abhazya Büyükelçiliği görevlileri ile mülakata davet edilir. Mülakat sırasında, aday becerilerini geliştirmek istediği alandaki genel bilgisini, vukfunu ve yetkinliğini göstermesi gerekecektir”.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba önde gelen Rus üniversitelerinin başkanları olan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (MGIMO Üniversitesi) Rektörü Anatoly Torkunov, Rusya Ulusal Araştırma Üniversitesi Ekonomi Yüksek Okulu Rektörü Nikita Anisimov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Akademisi Rektörü Alexander Yakovenko ve Rusya Federasyonu Hükümeti Bünyesindeki Finans Üniversitesi Rektörü Stanislav Prokofiev ile yaptığı çalışma toplantılarında "Abhazya'nın Geleceği" Merkezinin çalışmalarının parametreleri görüştü,

Taraflar sıkı işbirliği üzerinde anlaşarak yakın gelecek için ortak eylem planı belirlediler

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: