Haberler

9 May 2017 642 Elçilikler haberleri
Berlin’de Büyük Vatanseverlik Savaşı’ndaki Zafer Günü’ne yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler 7 Mayıs tarihinde Türk Korosu’nun görkemli bir konseriyle başladı ve iki gün boyunca devam etti. Zafer Günü’nde Treptow Parkı’ndaki Sovyet anıtına binlerce kişi katılarak çiçekler bıraktılar. Ardından Berlin’in merkezinde, Reichstag yakınlarındaki Tiergarten anıtının yanına Sovyetler Birliği ülkeleri ve diğer ülkelerin diplomatik temsilcileri tarafından çelenkler bırakıldı.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlığındaki Abhazya Cumhuriyeti heyeti, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne gitti.
9 May 2017 555
Bugün Büyük Yurtsever Savaşı’ndaki zaferi 72. Yıldönümü kutlandı. Bu kapsamda Abhazya Cumhuriyeti topraklarının her bir yerinde unutulması mümkün olmayan olaylar yaşandı. 55.500 vatandaş cepheye gitti ve bunlardan 17.436’sı hayatını kaybetti. Abhazya’dan savaşa katılan askerlerin 22’si Sovyetler Birliği Kahramanlığı mertebesine yükseldiler.
28 April 2017 941 Ziyaretler ve iş gezileri
İtalyan Tarım Konfederasyonu'nun (CIA) bölge ofisi, bu yıl resmen tescil edilen Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Temsilciliği’nin açılış toplantısına ev sahipliği yaptı. Açılışa, Apulian bölgesinin orta ve büyük ölçekli işletmelerinin temsilcileri, Apulia bölgesindeki şehir belediye başkanlarının temsilcileri, yerel gazeteciler ve televizyonun yanı sıra yerel ve bölgesel hükümetin temsilcileri katıldı.
28 April 2017 788 Ziyaretler ve iş gezileri
İtalya’da yapılan Abhazya Cumhuriyeti’ndeki yatırım potansiyelleri ile ilgili bir sunum kapsamında Sohum, Avrupa-Abhazya Birliği ve bir İtalyan şehri ile arasında bir iyi niyet protokolü imzalandı.
27 April 2017 709 Elçilikler haberleri
Abhazya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu'ndaki Olağanüstü ve Tam yetkili Büyükelçisi Igor Akhba, Rostov-on-Don'a Abhazya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu olarak atanan Adik Arshba'yı makamına kabul etti. A. Arshba'nın kendisine takdim edilen görevleri yürüteceği alan Rostov Bölgesini kapsamaktadır.
26 April 2017 468
Abhazya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Analitik Bölümü Başkanı Timur Shanava, "Karadeniz Bölgesinde NATO'nun Askeri Mevcudiyetinin Güçlendirilmesi: Abhazya Cumhuriyeti'nin Ulusal Güvenliği" başlıklı yuvarlak masa toplantısının çalışmalarına katıldı. Etkinlik Abhaz Devlet Üniversitesi'nde yapıldı.
25 Nisan tarihinde Gal şehrinde Olay Önleme ve Müdahale Mekanizması (IPRM) görüşmelerinin 45. görüşmesi gerçekleştirildi.
24 Nisan tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcı Kan Tania, Hollanda Leiden Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Ramesh Ganohariti ile görüştü.
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland tarafından hazırlanan ve Abhazya ve Güney Osetya’da ciddi insan hakları ihlalleri yaşandığına dair bilgiler içeren“ Gürcistan’daki Çatışmalar” adlı 15.konsolide rapor, Bakanlar Komitesi Temsilcileri’ne sunulmuştur.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: