Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Ukrayna'daki duruma ilişkin açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Ukrayna'daki duruma ilişkin açıklaması
2 March 2022 327

2014 darbesinin bir sonucu olarak, Ukrayna'da Batı'nın "Rusya karşıtı" projesinin radikalleri iktidara geldi. Ukrayna'nın güneydoğusundaki Rusça konuşan sakinlerin önemli bir kısmı ideolojilerine uymuyordu. Sekiz yıldır, güneydoğudaki sivil nüfus, Ukrayna güvenlik güçleri ve milliyetçi grupların silahlı saldırılarının hedefi vaziyetinde idi. Sivil hedeflere roket ve bombalı saldırılar düzenleniyordu.

Yeni yetkililerin eylemlerine hemfikir olmadıklarını ifade eden Ruslar ve Ukraynalılar açık şiddete maruz kaldı. Ukrayna makamları kendi vatandaşlarına karşı büyük suçlar işledi.

2 Mayıs 2014'te Odessa'daki Sendikalar Meclisi'nde onlarca masum insanın diri diri yakıldığı korkunç bir trajedi yaşandı. Barbarca eylemler uluslararası toplumdan objektif değerlendirme almadı ve bugün bu eylemlerin organizatörleri hala Ukrayna şehirlerini dolaşıyor ve soykırım işlemeye devam ediyor. Her yıl 2 Mayıs'ta Odessa'da binlerce duyarlı insan ölüleri anmak için toplanıyor, ve uluslararası topluma failleri cezalandırma çağrısında bulunuyor. Aldıkları cevap sessizliktir.

Uluslararası toplum, Ukrayna makamları tarafından işlenen diğer suçları da görmezden geldi. Luhansk ve Donetsk'te öldürülen çocukları unutmadık. Güneydoğuda - Odessa'dan Harkiv’e, Nikolaev'den Zaporojiya'ya - dayak ve tacize uğrayan yüzlerce ve binlerce siyasi mahkumu hatırlıyoruz. Hamile kadınlar ve çok genç oğlanlar dahil.

Bütün bunlar için adil intikam bekleniyordu ve intikamı birçok Ukrayna vatandaşı tarafından memnuniyetle karşılandı. Rusya Devlet Başkanı'nın sivil nüfusu koruma, suçluları bulup cezalandırma, Ukrayna'yı askerden arındırma ve Nazilerden arındırma arzusunu destekliyoruz. Rus silahlı kuvvetlerinin özel harekat çerçevesindeki eylemleri, Ukrayna tarafının eylemlerinin aksine, yalnızca askeri altyapı tesislerini vurmayı amaçlayan, doğası gereği münhasıran hedefleniyor.

Giderek daha karmaşık hale gelen bu uluslararası durumda Abhazya, Rusya ile kardeşlik ve dostluk ilkelerine ihanet etmemektedir. Abhazya Cumhurbaşkanı'nın kararı ile ülkemiz Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin egemenliğini tanıdı. Yeni Cumhuriyetlerle saygılı ve eşit ilişkiler kuruyoruz.

Bugün kolektif Batı, Avrupa ve Rusya'daki STK ağı kullanarak, “Rus olduğum için utanıyorum” tezini kitlesel olarak yaymaya çalışıyor. Sosyal ağları, kültürel figürleri ve şov dünyası aktif olarak kullanılmaktadır. Bu günlerde, Rusya'nın DHC ve LHC ve Ukrayna'nın sivil nüfusunu koruma konusundaki adil yönelişini desteklemek önemlidir. Her kişinin sesi önemlidir.

Ukrayna'daki özel operasyonun başarıyla tamamlanacağından ve bu ülkede adaletin ve hukukun üstünlüğünün hızla yeniden tesis edileceğinden eminiz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: