İnal Ardzinba uluslararası kuruluşların temsilcilik başkanlarıyla görüştü

İnal Ardzinba uluslararası kuruluşların temsilcilik başkanlarıyla görüştü
29 November 2021 176

29 Kasım'da Abhazya Dışişleri Bakanlığı binasında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'nın Abhazya Cumhuriyeti topraklarında faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Tuzhba ve Uluslararası Örgütlerle İşbirliği Dairesi Başkanı Artur Gagulia da katıldı.

Bakan ile yapılan toplantıya aşağıdaki temsilciler katıldı: Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Kadınlar (UN Kadınlar), World Vision International (World Vision International, Danimarka Mülteci Konseyi, Açlığa Karşı Eylem, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Birleşmiş Milletler HALO Vakfı, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO).

Dışişleri Bakanı İnal Ardzinba yaptığı karşılama konuşmasında, uluslararası STK'ların cumhuriyette yürüttüğü faaliyetlerin devletimiz için büyük önem taşıdığını kaydetti. «Bu, ülkemiz nüfusunun hassas kategorilerini desteklemek için önemli bir çalışmadır. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz ve mümkün olan her şekilde destekleyeceğiz. Birçoğunuz Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı'nın sona ermesinden bu yana Abhazya'da çalışmaktadır. O günlerde halkımız arasında ciddi ihtiyaçlar ortaya çıktı. Sıfırdan değil, Gürcistan'ın saldırganlığının bir sonucu olarak ortaya çıktılar. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) gibi kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar halkımız için çok önemlidir», - diye Ardzinba kaydetti.

Bakan, Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın cumhuriyet topraklarındaki örgütler tarafından yürütülen faaliyetleri koordine eden bir organ olarak büyük rolüne dikkat çekti. «Dışişleri Bakanlığı, mevcut düzenleyici çerçeveye uygun olarak, yabancı devletler, uluslararası kuruluşlar ve yabancı kuruluşların temsilcilikleri ile etkileşim için ana koordinasyon organıdır. Dışişleri Bakanlığı, temsilciliklerin tescili için başvuruda bulunur ve uygulanacak projeleri koordine eder. Bu yolda aktif olarak etkileşimde bulunmayı öneriyoruz», - Bakan belirtti.

Bakan, Abhazya gençliğine yardım çerçevesinde uluslararası STK'lar ile yakın işbirliği umudunu dile getirdi. «Çok yetenekli gençlerimiz var. Her gün çeşitli alanlarda üstün yetenekli çocuklar buluyoruz. Gençlerimizi desteklerseniz, bunun için size çok minnettar olacağız», - İnal Ardzinba altını çizdi.

Ardzınba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın örgütlerin faaliyetlerine azami desteği vereceğini söyledi. « Ciddi insani sonuçları ve siyasi ilgisizlik, hümanizm ve maksimum verimlilik bağlamında çalışmaları bekliyoruz. Yapabileceğimiz tek şey - yapacağız, destek ve yardım sağlayacağız», - Bakan belirtti.

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daha fazla yakın işbirliği için hazır olduklarını teyit ettiler.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: