Abhazya Dışişleri Bakanlığı Çok Fonksiyonlu Medya Merkezi açıldı

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Çok Fonksiyonlu Medya Merkezi açıldı
29 March 2022 169

29 Mart'ta Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın çok işlevli Medya Merkezi'nin açılışı gerçekleşti.

Etkinliğe Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhania, Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Rusya Federasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Maksim Litvinov, Güney Osetya Cumhuriyeti ‘nin Abhazya Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Oleg Botsiev, Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'nin Abhazya Cumhuriyeti'ndeki Resmi Temsilciliği Başkanı Garri Kupalba, etkinliğin özel konukları, Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı RT TV kanalının genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan ve , film yönetmeni, oyuncu, TV sunucusu, yapımcı Tigran Keosayan katıldı.

Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba yaptığı karşılama konuşmasında, Medya Merkezi'nin temel görevinin, değişen dünyanın mevcut koşullarında Abhazya Cumhuriyeti'nin bilgi politikasını düzenlemek olduğunu kaydetti. Bakan "Rusya'dan meslektaşlarımızla birlikte, Abhazya'nın öneminin daha da artması için bu çalışmayı yoğunlaştırmayı umuyoruz" dedi.

Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhaniya yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına yeni medya merkezinin geliştirilmesi ve işletilmesinde daha fazla başarı diledi ve medya merkezinin açıldığı andan itibaren, ülkemizin imajı daha olumlu bir şekilde geniş kitlelere ulaştırılacağına dair ümidini dile getirdi.

RT TV kanalı Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan da açılış töreninde bir konuşma yaptı. Yeni yapının kurulması için yardım sağlamaya hazır olduğunu doğruladı: "(çalışmalarınızda) yer almaktan mutluluk duyacağız."

Film yönetmeni Tigran Keosayan konuşmasında Abhazya hakkında bilgi yaymanın çok önemli olduğunu kaydetti: “Genç nesillere tek kültürün, tek coğrafinin parçası olduğumuzun söylenmesi gereklidir”.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi'nin yanı sıra önemli Rus haber ajanslarının desteğiyle çalışacak. Medya merkezi, “Abhazya'nın Geleceği” platformunun desteğiyle oluşturuldu.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: