Abhazya Cumhuriyeti'nin Nikaragua Büyükelçisi Alba Asusena Torres Mejia ile Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda bir video konferans düzenlendi

Abhazya Cumhuriyeti'nin Nikaragua Büyükelçisi Alba Asusena Torres Mejia ile Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda bir video konferans düzenlendi
17 July 2020 296

17 Temmuz'da Nikaragua Cumhuriyeti'ndeki Sandinista devriminin 41. yıldönümü arifesinde, Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın girişimi üzerine, Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Nikaragua Cumhuriyeti Büyükelçisi Alba Asusena Torres Mejia ile bir video konferans gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan yardımcıssı İrakliy Tuzhba, Latin Amerika, Asya ve Asya-Pasifik bölge Departman baikanı Madina Zuhba, Abhazya nezdinde Nikaragua Cumhuriyeti Fahri konsolosu Alias Hashba katıldı.
Abhazya Dışişleri Bakanlığı adına Iraklı Tuzhba, Büyükelçi'yi ve tüm Nikaragua halkını yaklaşmakta olan önemli tarihi Sandinista Devrimi Zaferinin yıldönümü ile kutladı, aynı zamanda Büyükelçi'ye Abhaz-Nikaragua ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için kişisel katkısı için teşekkür etti. «Konumunuz ve desteğiniz için size çok minnettarız ve gelecekte ikili ilişkilerimizi güçlendirmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyoruz»- Bakan yardımcısı vurguladı. 

Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Nikaragua Cumhuriyeti Büyükelçisi Alba Asusena Torres Mejia Abhaz meslektaşlarını Nikaragua halkı adına selamladı «Sevgili Abhaz arkadaşlarım! Lütfen Nikaragua halkının kardeşçe sıcak selamlarını kabul edin. Bugün 17 Temmuz, ulusal sevinç gününü kutluyoruz, çünkü 17 Temmuz 1979'da diktatör Anastasio Samosa Nikaragua'yı sonsuza dek terk etti. Ve iki gün sonra, Sandinista devriminin zaferinin 41. yıldönümü kutlaması gerçekleşecek». 

Video konferans sırasında Nikaragua Büyükelçisi Alba Asusena Torres Mejia resmi olarak Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Nikaragua Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Alias Hashba’yı tanıştırdı ve onun mesleki niteliklerine dikkat çekerek ve Abhazya ile Nikaragua arasındaki saygı ve dostluk bağlamında ikili gündemde daha verimli bir işbirliği umudunu dile getirdi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: