Abhazya Dışişleri Bakanlığı Tarafından Yapılan Yorum

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Tarafından Yapılan Yorum
27 February 2017 589
Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Tiflis’teki bir TV şirketi olan “Starvision”da Gürcistan Başbakanı’nın Rusya ile İlişkiler Özel Temsilcisi Zurab Abashidze’nin yapmış olduğu açıklama karşısında hayrete düşmüştür. Bay Z.Abashidze açıklamasında Rusya’nın er veya geç Abhazya’nın bağımsızlığına yönelik aldığı tanıma kararını geri çekeceğine dair “inancını” ifade etmiştir.

Bay Abashidze’nin Rusya’nın Abhazya’ya yönelik tüm politikalarını kendi istediği yöne çekerek Abhaz-Rus ortaklığının stratejik doğasını terse çevirmeye çalışmak ile ilgili özel bir düşkünlüğü mevcuttur.

Bay Abashidze Rusya’nın “doğru kararlarını” düşünürken konuya kendi sezgileriyle bakmakta ve 2008’de Gürcistan’ın saldırgan tutumunun ardından hakim olan gerçekleri göz ardı etmiştir.

Mevcut durumu reddeden Frank, aslında Gürcü tarafının umutsuzca umudunu gösteriyor Yapıcı bir diyalog kurmak yerine, Abhazya'nın tanınmasının bazı mitolojik olarak geri çekilmesi ve Abhazya halkıyla olan ilişkiyi etkileme biçiminin tamamen kaybolması konusundaki bariz korkusu.

Mevcut durumun inkar edilişi göstermektedir ki, yapıcı bir diyalog sağlamak yerine Gürcü tarafı ihtiraslı bir biçimde Abhazya’nın tanınmasına yönelik alınan kararların mitsel bir biçimde geri çekileceğine dair umutlar beslemektedir. Bununla beraber Rus liderlerinin Ağustos 2008 tarihinde Gürcistan’ın Güney Osetya’ya yönelik acımasız saldırıları sonucunda almış olduğu siyasi kararlar, Abhazya ve Güney Osetya halklarının güvenliğini garanti altına almayı ve Tiflis yetkililerinin olası bir askeri maceraya atılmasını önlemeye yöneliktir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: