Haberler

22 Mart 2020 yıllında Abhazya'da Cumhurbaşkanı seçimleri gerçekleşti. Uluslararası gözlemcilere göre, seçimler ulusal mevzuatın gereklerine uygun olarak yüksek bir örgütsel düzeyde yapıldı, barışçıl ve şeffaftı ve vatandaşların oy hakkını ihlal etmediğine dair hiçbir gerçek yoktu.
7 November 2019 757 Konuşmalar ve açıklamalar
7 Kasım Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove (UNDP) BM Kalkınma Programı Projeler Yöneticisi Federico Dispensa ile görüştü. Ayırıca görüşmeye BM Kalkınma Programı kapsımında projeleri üzerinde uzmanı Simon Agrba ve Abhazya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası örgütler ile etkileşimi Departman Başkanı Artur Gaguliya katıldı.
Lüksemburg'daki AGİT Parlamento Meclisi'nin yıllık oturumu sırasında, özellikle “Abhazya'da güvenlik ve insan hakları durumu” ile ilgili bir karar alındı.
Gürcistan-NATO ortak Komuta ve Personel tatbikatını izlemek amaçlı Tiflis’e gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber, Kuzey Atlantik İttifakının Gürcistan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam destek vermeye devam ettiğini belirleyerek, Rusya'ya Abhazya'nın bağımsızlığının tanımaktan vazgeçmeye çağırdığı bir dizi açıklamada bulundu.
20 Mart, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Donbass'taki seçimlere uluslararası gözlemci olarak katılan bir dizi Abhazya Cumhuriyeti vatandaşları dahil, tüzel kişiler ve bireyler için yaptırım uyguladı. Söz konusu kısıtlamalar arasında, varlıkların kilitlenmesi, sermaye’nin Ukrayna dışında çekme engellenmesi, yabancı uyruklu vatandaşlar için vize reddi ve iptali, Ukrayna topraklarına giriş yasakları gibi eylemler dahil oldu.
8 August 2018 1011 Konuşmalar ve açıklamalar
Bilindiği gibi, Kanada Dışişleri Bakanı Christi Freeland, 8 Ağustos 2018'de Kafkasya'daki olayların 10. yıldönümü vesilesiyle yapılan bir açıklamada, “Avrupa Birliği'nin kontrolünü, fiilen kontrol altında olan Gürcistan topraklarına gözlem misyonunu vermek” için çağrıda bulundu.
8 August 2018 1087 Konuşmalar ve açıklamalar
Gürcistan silahlı saldırganlığının 10. yıl dönümü ile bağlantılı olarak, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı aşağıdakileri belirtmeyi gerekli
6 August 2018 1158 Konuşmalar ve açıklamalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan Futbol Federasyonunun Nijerya ve Abhazya gençlik ekipleri arasında bir futbol maçının yapılmasını kınamak amacıyla FIFA'ya yaptığı talebi öfke ile algılandı.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, üç binden fazla birlikleri, ağır zırhlı araçları ve havacılığı içerecek olan Gürcistan'daki "2018 Sayılı İyi Bir İş Ortağı" adlı NATO ülkelerinin bir sonraki büyük ölçekli askeri tatbikatlarının başlatılması konusunda ciddi endişeler dile getiriyor.
21 February 2018 1208 Konuşmalar ve açıklamalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikhail Janelidze'nin, Gürcistan resmi makamlarının Abhazya ve Güney Osetya'yla daha aktif bir barış politikası izlemesine yönelik isteğini belirttiği açıklamaya dikkat çekti. Bakan’a göre, Gürcistan’ın resmi yapıları bu konularda bir öneri paketğn üzerinde çalışıyorlar.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: