Haberler

25 Nisan tarihinde Gal şehrinde Olay Önleme ve Müdahale Mekanizması (IPRM) görüşmelerinin 45. görüşmesi gerçekleştirildi.
24 Nisan tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcı Kan Tania, Hollanda Leiden Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Ramesh Ganohariti ile görüştü.
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland tarafından hazırlanan ve Abhazya ve Güney Osetya’da ciddi insan hakları ihlalleri yaşandığına dair bilgiler içeren“ Gürcistan’daki Çatışmalar” adlı 15.konsolide rapor, Bakanlar Komitesi Temsilcileri’ne sunulmuştur.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Abhazya’ya yapacağı çalışma ziyareti ile bağlantılı olarak son zamanlarda, Gürcistan Dışişleri Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na kadar, Gürcü yetkililerin “kızgın” açıklamaları artmakta. Bu açıklamalar temel olarak Rusya Dışişleri Bakanı’nın Abhazya’yı ziyaretinin “yasadışılığı” ve elbette Gürcistan’ın “toprak bütünlüğü” iddiasına dayanmakta.
Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na Tanta ve İskenderiye şehirlerinde meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili olarak bir taziye mesajı iletti.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ABD tarafından 7 Nisan gecesi Suriye Arap Cumhuriyeti’ne yapılan füze saldırılarını derin bir endişeyle karşılamıştır.
17 Mart tarihinde Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nda, Abhazya Cumhuriyeti delegasyonunun Bolivarcı Venezüella Cumhuriyeti’ne yaptığı çalışma ziyaretinin sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.
12 Mart tarihinde Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Abhazya Cumhuriyeti’ndeki Parlamento Seçimlerini kınayan bir bildiri yayınladı.
28 Şubat'ta NATO sözcüsü O. Lungesku tarafından yapılan açıklamada, Abhazya yetkililerinin Gürcistan ile olan devlet sınır kapılarını kapatmamasına yönelik bir çağrıya yer verilmiştir.
27 February 2017 596 Konuşmalar ve açıklamalar
Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Tiflis’teki bir TV şirketi olan “Starvision”da Gürcistan Başbakanı’nın Rusya ile İlişkiler Özel Temsilcisi Zurab Abashidze’nin yapmış olduğu açıklama karşısında hayrete düşmüştür. Bay Z.Abashidze açıklamasında Rusya’nın er veya geç Abhazya’nın bağımsızlığına yönelik aldığı tanıma kararını geri çekeceğine dair “inancını” ifade etmiştir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: