Haberler

Bu yıl 14 Haziran'da Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinin sonuçlarının ardından, Kuzey Atlantik İttifakı ile ilgili "çok yönlü tehditler ve artan zorluklar"ın ana hatlarıyla belirtildiği bir bildiri yayınlandı. Açıklamanın 14. paragrafından da anlaşılacağı üzere, NATO üyesi devletler Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği "ilkesine" verdikleri desteğini unutmazlar.
7 Nisan'da İngur Nehri'nde meydana gelen ve Abhazya Cumhuriyeti'nin Gal ve Tkuarçal ilçelerinde yaşayan dört kişinin hayatını kaybettiği Tiflis'teki tepkiye dikkat çektik.
6 December 2020 540 Konuşmalar ve açıklamalar
AGİT Bakanlar Konseyi'nin 4 Aralık 2020 toplantısında AGİT'ten Gürcistan'ın bir grup arkadaşı ortak bir bildiri yayınladı.
16 November 2020 497 Konuşmalar ve açıklamalar
AGİT Daimi Konseyi'nin Viyana'daki son toplantısı, bu yetkili uluslararası örgütün en siyasallaştırılmış yetkinliklerden biri oldu. Bazı AGİT temsilcileri, “Gürcistan'daki durumu” ve “işgal edilen toprakları” göz önünde bulundurarak Abhazya Cumhuriyeti'ne etiket asmaya ve Cenevre Uluslararası Görüşmelerinin çalışmaları ve katılımcılarının pozisyonları hakkında yanlış bir imaj yaratmaya devam ettiler. Görüşmede, Abhazya'ya yönelik geleneksel suçlamaları tekrarlayan ve Cenevre görüşmelerinin sorunlarını son derece çarpıtılmış bir şekilde sunan Büyük Britanya temsilcisi de "kendini öne çıkardı".
12 November 2020 496 Konuşmalar ve açıklamalar
Azerbaycan'ın Gürcistan Büyükelçisi F. Guliyev'in “Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı” R. Abashidze ile görüşmesi ile ilgili medyada yer alan bilgilere dikkat çektik.
27 September 2020 308 Konuşmalar ve açıklamalar
27 Eylül'de, Dağlık Karabağ ihtilafı bölgesinde keskin bir gerilim yükseldi. Artsakh Cumhuriyeti Savunma Ordusu'nun mevzileri, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinden yoğun top bombardımanı ve hava saldırılarına maruz kaldı. Sivil kayıplarla ilgili bilgiler var.
20 September 2020 543 Konuşmalar ve açıklamalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Güney Osetya Cumhuriyeti’nin ilanının 30. Yıl dönümü vesilesiyle Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev’e tebrik notu gönderdi.
7 September 2020 444 Konuşmalar ve açıklamalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'da NATO ülkeleri "Noble Partner 2020" (Noble Partner 2020) 'nin bir sonraki büyük ölçekli askeri tatbikatlarının düzenlenmesi konusunda ciddi endişelerini dile getiriyor. Gürcistan-NATO formatındaki askeri tatbikatlar, ABD Donanması'na ait ağır askeri teçhizatı, uçakları ve gemileri kullanan binlerce askerden oluşacak.
Bildiğiniz gibi, RPA «Aruaa», Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhania'yı Gürcistan ile ilişki kurma konusundaki geleceğe yönelik vizyonları hakkında ek açıklamalar yapmaya çağıran bir bildiri yayınladı.
Yıllık raporla parlamentoda konuşan Gürcistan Başbakanı Georgy Gaharia, “Rus işgali” ni Gürcistan ve ulusal güvenliği için ana sorun olarak nitelendirdi. Ona göre, bu tam olarak ülkenin kalkınmasının önündeki bir engelmiş. Buna ek olarak Gürcistan Başbakan G.Gakharia’ya göre "yerinde kontrol" uygulayan Rusya'ya ,"işgal altındaki bölgelerde" durum için tüm sorumluluğu koydu.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: