Haberler

10 November 2017 792 Konuşmalar ve açıklamalar
Bilindiği üzere, İngiltere'deki Gürcü Büyükelçisi Tamara Beruchasvili'nin girişimiyle İngiliz yetkililer; İskoç şehri Kilmarnock'ta bulunan, 1992-1993 tarihlerinde Gürcistan'ın saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Abhaz savaşçıların anısına kurulan anıtın tasfiye edilmesini istemektedirler.
28 October 2017 664 Konuşmalar ve açıklamalar
27 Ekim 2017 tarihinde Gürcistan Başbakanı Georgy Kvirikashvili hükümet toplantısında, Gürcistan Hükümeti'nin Abhaz dilini korumak ve geliştirmek için özel bir devlet programı geliştirmeyi planladığını söyledi.
3 October 2017 1115 Konuşmalar ve açıklamalar
Bilindiği üzere 1 Ekim 2017 tarihinde Katalonya'da bir referandum gerçekleştirilmiş; bu referandum sonucunda vatandaşların yüzde 90'ı İspanya'dan ayrılarak bağımsız olma yönünde oy kullanmıştır. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu referandumu ve sonuçlarını özel bir ilgi ile takip etmiştir.
7 September 2017 635 Konuşmalar ve açıklamalar
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları'nın bir araya geldiği toplantı 6 Eylül 2017 tarihinde Bakü'de gerçekleştirildi. Bilindiği üzere bu toplantıda taraflar uluslararası hukuk ilkelerine dayanan, siyasi dialog yoluyla bölgede barışçıl ve istikrarlı kalkınmayı tehdit eden, mevcut çatışmaların çözülmesini vurgulayan bir deklarasyonu kabul ettiler.
28 August 2017 1354 Konuşmalar ve açıklamalar
Bako Sahakyan toplantının başında, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin özel bir doğasının bulunduğunu ve uzun süreli bir geleneğe sahip olduğunu vurguladı. Artsakh Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ayrıca; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı heyetinin devam etmekte olan ziyaretinin ikili ilişkiler konusunda ek bir ivme kazandıracağına olan inancını dile getirdi.
Bilindiği üzere, NATO ülkelerinin askeri tatbikatları ve “Noble Partner 2017”, 30 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında Gürcistan’da yapılacaktır. Gürcistan, ABD, İngiltere, Almanya, Türkiye, Slovenya, Ermenistan ve Ukrayna’dan 2800’den fazla askeri personel bu tatbikata katılacak.
Ailesi ile beraber Abhazya’da tatilde bulunduğu sürede öldürülen Rus vatandaşının ölümüyle ilgili trajik olay, sosyo-politik çerçevede ciddi bir yankıya sebep oldu. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bu haberi derin bir üzüntüyle karşılamıştır. Bu olaya Abhazya’da kimse kayıtsız kalmamıştır.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'ı ziyareti sırasında Litvanya Dışişleri Bakanı tarafından yapılan bir dizi açıklamaya dikkat çekti. Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Gürcü-Abhaz sınırına bitişik bölgeleri ziyaret ederek Abhazya’nın tanınmaması ve tecrit edilmesine yönelik görüşlerini bildirmekle beraber Rus makamlarını toprak ilhakı ile suçladı.
Bildirildiği üzere; ABD Başkanı Donald Trump devam etmekte olan mali yıl için Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün korunması ile ilgili metnin yazılmış olduğu yeni bir ABD federal bütçesi imzalamıştır. ABD Temsilciler Meclisi 5 Mayıs tarihinde D. Trump tarafından incelenecek olan bir bütçe kabul etmiş ve sunmuştur.
10 Mayıs tarihinde Abhaz Dışişleri Bakanlığı’nda, tatil sezonu boyunca Abhaz-Rus devlet sınırındaki geçişlerle ilgili prosedür hakkında bir basın toplantısı düzenlendi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: